– Vad gör jag om jag träffar på ”gamla Hulda” som lättklädd virrar runt i samhället? Svaret är givet, ring 112.
Landet runt | SPF Dalarna

– Vad gör jag om jag träffar på ”gamla Hulda” som lättklädd virrar runt i samhället? Svaret är givet, ring 112.

SPF Dalarna
Publicerad 2019-10-17

Ett klart och entydigt besked som Catharina Stenberg gav vid senaste träffen med SPF i Leksand. Hon är en av SPF.s två representanter i KPR, (Kommunala Pensionärsrådet). Fyra sådana träffar ordnas årligen med deltagare från kommunen och pensionärsföreningarna.

Catharina redovisade en del av alla de frågor som behandlats vid mötet. Några exempel. Björkbacken i Siljansnäs har byggts om för en mer rationell och trevlig matordning. Men vem är det som ska sköta utemiljön vid Björkbacken? I sommar har det inte lockat någon boende att gå ut i trädgården.

Organisation för tryggad hemgång efter vistelse på sjukhus finns inte kvar. Det beror på att de flesta patienter nu är svårare sjuka och istället behöver vistas på kommunens korttidsboende. Som därmed blir överbelagt. Kommunen rapporterade också om de svårigheter man har att få tag i utbildad personal för vård och omsorg.

Nedskärningarna i kommunens budget är ännu så länge tjänstemannaförslag och idéer från enskilda partigrupper. De politiskt bearbetade förslagen presenteras när kommunstyrelsen haft sitt sammanträde. Som sagt, bara något av allt som Catharina rapporterade.

Den välbesökta spf-träffen innehöll också uppskattad musik av trion ”Janne med vänner” från Hedemora. Björn Bergkvist från Insjön delade dessutom med sig mängder av ljumma vindar, bad och exotiska miljöer i berättelse och bilder vid hans och hustrun Alices segling över Atlanten och i Karibien.

Text och bild: Bengt Borkeby

SPF Dalarna
Publicerad 2019-10-17

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas