Våra drömmars stad
Landet runt | SPF Dalarna

Våra drömmars stad

SPF Dalarna
Publicerad 2017-11-20

Bussturen till och från Stockholm för oss teaterbesökare från SPF Seniorerna Falun var bekväm och trevlig som alltid och vädret visade sig som en typisk novemberdag med regn/snö och dimma. Lunchen åts på Teaterbaren och därefter intog vi våra platser i teatersalongen.

Vi fick vara med om en väldigt speciell framställning i rasande takt av Per Anders Fogelströms stad-serie som spänner över tiden 1860-1969 och berättar om flera släkters livsöden och levnadsvillkor.

Scenografin liknar ingenting vi är vana med när det gäller teater och det tar en stund att ta till sig.

Historien börjar med att Henning Nilsson kommer till Stockholm uppfylld av drömmar om ett gott liv. Han gifter sig med Lotten och de får tre barn; August, Emelie och Olof. Henning avliden i en ålder av 34 år och hustrun Lotten blir 41 år. August blir bortadopterad till den rika familjen Bodin. Emelie är en av huvudpersonerna i föreställningen och finns med både som barn och vuxen.

Föreställningen innehåller världshändelser som påverkar familjerna; politik, fackföreningsrörelsen, storstrejk, usla villkor på arbetsmarknaden och dåliga boendeförhållanden. Kvinnorna har ingenting att säga till om och blir dåligt behandlade av män. Det går inte att låta bli att jämföra med kvinnornas villkor idag och att tänka på senaste tidens kvinnouppror mot kränkande behandling.

Fantastiska skådespelare bär upp denna föreställning, som t ex Vanna Rosenberg som Emelie och Peter Viitanen som Henning d ä och d y.

Många fler kan omnämnas och berömmas i denna tre timmar långa föreställning. Våra drömmars stad är värd att upplevas!

Klicka här för fler bilder.

Text Kersti Jungsbo, foto Barbro Carnehag

SPF Dalarna
Publicerad 2017-11-20
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas