En god kycklingleverpastej som man inte behöver ha någon apparat för att göra. Trevlig att servera med små franska gurkor, cornichons, och rostat surdegsbröd.
400 g fryst kycklinglever
1 medelstor fint hackad gul lök eller 4 finhackade små schalottenlökar
2–3 msk mjukt smör
salt och nymald vitpeppar
ca 1 tsk timjan
1,5–2 dl vispgrädde
ytterst lite kajennpeppar
Gör så här:
- Tina, eller tina nästan, kycklinglevern. Fräs först den fint hackade löken eller schalottenlöken i en stor stekpanna i lite av smöret på svag värme. Löken ska inte ta färg. Salta, peppra och smula över nästan all timjan.
- Lägg så ner kycklinglevern och stek sakta i 12–15 minuter. Vänd bitarna flitigt. Häll på grädde och låt allt puttra i några minuter till. Låt svalna lite.
- Mosa sedan allt med en gaffel (eller i matberedare) och krydda med lite mer peppar, kanske salt, en riktigt rejäl smörklick och ytterst lite kajennpeppar. Smaka av.
- Lägg pastejen i en liten bytta och strö över lite mer timjan. Pastejen håller cirka 5 dagar i kylskåp.
Recept: Anna Bergenström