Nyheter

65-årsnormen ovanligt stark i Sverige

Riksdagspartierna är överens om att arbetsmarknaden måste vara öppen för äldre. Men arbetsgivarna dåliga på att ta hand om resursen 55+.

Publicerad 2014-01-31

Sverige ligger efter när det gäller forskning om hur arbetsmarknaden bör ta hand om äldre arbetskraft. Det visar en ny rapport som har lämnats till arbetsmarknadsutskottet, skriver tidningen Riksdag och Departement.

– Alla kan inte arbeta hur länge som helst, med vad som helst, men många kan arbeta mycket längre än vad de gör i dag. Den kronologiska åldern är ett väldigt dåligt mått på hur bra man är på att jobba. Det är väldigt individuellt. Man borde i stället se hur väl en person fungerar på en arbetsplats, säger Anna Kåring Wagman, forskningssekreterare vid Riksdagsförvaltningens utvärderings- och forskningssekretariat, till Riksdag och departement.

I Veteranen nr 1 2014 tittar vi närmare på arbetsmarknadens attityd till äldre. Det är skrämmande läsning, som visar att somliga arbetsgivare avfärdar personer så unga som i fyrtiårsåldern. Tidningen delas just nu ut till SPF-medlemmar och prenumeranter.

Här kan du läsa hela artikeln i Riksdag och departement: 

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas