Nyheter

”Innehållet viktigare än driftsformen”

För svenska väljare är sjukvård en mycket viktig valfråga, men där väljarna värnar om vårdens innehåll väljer politikerna att diskutera driftsformer, enligt en debattartikel i DN.

Publicerad 2014-01-17

Sverige halkar efter i internationella jämförelser vad gäller livslängd och sjukvård ur patienters perspektiv, skriver Anders Blanck, vd för LIF, de forskande läkemedelsföretagens branschorganisation, på DN debatt.

Han varnar för att svensk sjukvård riskerar att bli nästa krisområde, på samma sätt som nu skett med skolan efter de dåliga resultaten i Pisarapporten.

För svenskarna är sjukvården en högprioriterad fråga. Så många som 75 procent anser att sjukvård är en viktig valfråga, skriver Anders Blanck. Ändå ägnar politikerna mycket lite tid åt denna fråga i politiska debatter, menar han. Det väljarna prioriterar är bättre arbetsförhållanden för sjukvårdsanställda, bättre vård och högre tillgänglighet. Driftsformen anses betydligt mindre intressant, ändå är det just driftsform som politikerna väljer att fokusera på.

Läs hela debattartikeln här:

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas