Kräver vita stråk för sparken
Per Söderberg vill att det ska bli lättare att ta sig fram med spark i Östersund så att fler tar sig ut. Foto: Privat
Nyheter | vinterföre

Kräver vita stråk för sparken

För många är sparken på vintern en säkerhetsfråga. Nu kräver SPF Seniorerna i Östersund att delar av gångbanor ska lämnas osandade.

Jan Hagberg
Publicerad 2023-11-17

– Det är många äldre människor som vill komma ut och det kan vara bra att ha nånting att hålla i om man ska handla eller vad man ska göra. När det har kommit snö kanske man vill ställa sin rullator och ta sparken istället, säger Per Söderberg som är ordförande för SPF Seniorerna i Östersund till Sveriges Radio P4 Jämtland.

SPF Seniorerna har kämpat länge för så kallade vita stråk och nu när sparkföret är utmärkt i Östersund kommer frågan upp igen. Per Söderberg menar att det finns personer som drar sig för att gå ut om de varken kan använda spark eller rullator.

Kommunen vill dock inte lämna delar av stan osandad eftersom det innebär risker.

– Ja, det är ju därför man inte är beredd att göra det här. De är väldigt rädda, för det är klart att kommunen blir skyldig om det är någon människa som går på en gångbana som de är ansvariga för och ramlar på grund av att det inte är sandat. Så man måste ju hitta former för det här. Jag är medveten om att det inte är lätt och det är väl därför det inte har kommit till stånd. Men jag ger inte upp, säger Per Söderberg till P4 Jämtland.

Jan Hagberg
Publicerad 2023-11-17

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2023 Senioren - När insidan räknas