Nyheter

Kungligt intresse för seniorers situation

Kronprinsessan har kontaktat SPF Seniorerna för att få veta hur enskilda och föreningar hanterar Corona-krisen. Glädjande med kronprinsessans engagemang, säger förbundsordförande Eva Eriksson. 

Tidningen Senioren
Publicerad 2020-03-23

SPF Seniorernas förbundsordförande Eva Eriksson har haft kontakt med kronprinsessan Victoria med anledning av Corona-krisen och äldres situation. Det var kronprinsessan som hörde av sig per telefon för att få veta mer om hur SPF Seniorernas medlemmar och föreningar upplever läget, vad som görs och hur människor i alla åldrar ställer upp för varandra, meddelar SPF Seniorernas presschef Anna Eriksson.

Fantastiskt arbete

– Jag berättade om våra organisation som sådan och jag betonade vilket fantastiskt arbete som görs ute i föreningarna – både nu och i den mer vanliga vardagen. Det finns ett stort medmänskligt engagemang och folk som hör av sig med allt från oroliga frågor till tips på hur seniorer kan få hjälp att handla mat och få den hemkörd, kommenterar SPF Seniorernas förbundsordförande.

Mycket glädjande

Kronprinsessan Victoria underströk också det civila samhällets viktiga roll i kristider. Samtalet kom in på hur samhället och seniororganisationer som SPF Seniorerna kan nå och stödja fler i en svår tid, inte minst de som riskerar ensamhet.

– Det är mycket glädjande att kronprinsessan är så engagerad i äldres situation i den svåra situation vi står inför. Det var ett bra samtal och hon visade mycket omtanke om seniorers livskvalitet och de utmaningar som särskilt vi har framför oss, säger Eva Eriksson.

Foto: Mattias Edwall Copyright Kungl. Hovstaterna

Tidningen Senioren
Publicerad 2020-03-23

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas