Mässa för gröna drömmar
Nyheter

Mässa för gröna drömmar

OBS: DENNA ARTIKEL ÄR FRÅN 2013: Medan våren lyser med sin frånvaro i stora delar av landet finns det en plats där den har tjuvstartat: Nordiska trädgårdar i Älvsjö. Här finns massor av inspiration att hämta för alla som längtar efter att sätta spaden i jorden eller drömma sig bort till varmare trakter.

Publicerad 2013-04-13
Skillebyholms trädgårdsmästarelever värnar om bina i sin utställning Den grönare revolutionen 2.0

Årets trädgårdsmässa är mer jordnära än tidigare. [OBS: DENNA ARTIKEL ÄR FRÅN 2013] Borta är de storvulna trädgårdsutställarna med slottsliknande planteringar. Istället finns här fullt realiserbara lösningar för den vanliga trädgården, täppan eller balkongen. Inspirationsträdgårdarna gör skäl för namnet, balkongutställningarna är ovanligt uppfinningsrika, trädgårdsmästareleverna visar årets trender – kretslopp, återbruk, närodlat.

Svenska Moderådets monter går i svart och vitt.

Grått är det nya svarta även om Svenska Moderådet låter klä sin balkong med svartvita accessoarer. Olika nyanser av grått bildar en lugn bakgrund åt såväl den gröna växtligheten som färgstarka blomningen. Sittmöblerna är av smäcker grå järnkonstruktion och balkongtrallarna får gärna vara gråpatinerad teak.

Patinerat grått gäller i år!

Vacker soffa av grånande rötter och brädor hos Näsuddens handelsträdgård. Vinnare bland årets inspirationsträdgårdar.
Jan Rundgren står för mässans trendsammanfattning och han talar om uterummet som det nya vardagsrummet. Där finns flyttbara soffor, klädda med tyger som klarar både regn och stark sol. Och naturligtvis ska det finnas ett utekök där maten lagas på plats.

Väninnor på besök i SPF Stockholmsdistrikts monter.

Bland de 350 utställarna på mässan finns SPFs Stockholmsdistrikt. Syftet är att värva medlemmar och det gör man genom att locka med programpunkter som Bengt Frithiofssons Vinklubb och egna konstvandringar på Kulturhuset.

– Många av mässbesökarna är redan medlemmar men ofta har de med sig en vän som funderar på att gå med, berättar Maria Andersson (till vänster i bild) från SPF Stockholmsdistrikt.
Inger Molin (mitten) från SPF Idun i Danderyd tog med väninnan Anita Ekström (till höger) som kanske blir medlem framöver.

Smart boplats för pippi?

Fågelholksutställningen är ett återkommande inslag. Det finns ingen hejd på fantasin. Klart att pippin också vill ha en smartphone – som boplats!

Dukat för våren!

Trädgårdseleverna på Himelstalund har dukat så här vackert i sin inspirationsträdgård.

Sprängkraft!

Sugen på mer inspiration? Nordiska trädgårdar håller öppet till kl 18 lördagen den 13 april och kl 9-18 söndag den 14 april. Mer information finns på www.nordiskatradgardar.se

Text och foto Gunilla Lindahl
gunilla.lindahl@veteranen.se

 

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas