Mässuccé i dagarna tre
Nyheter
Veteranens och Stockholmsdistriktets monter stack ut ur mängden.

Mässuccé i dagarna tre

Årets Seniormässa i Älvsjö blev en publiksuccé. I år var det drygt 11 000 besökare under de tre dagar mässan varade. Bland de 181 utställarna fanns Veteranen och SPF Stockholmsdistrikt som delade monter.

Publicerad 2013-10-21

För Veteranens del innebar det bra kontakt med både läsare och nyblivna pensionärer som var nyfikna på tidningen. Totalt gick det åt 700 exemplar på mässan! Många ville också vara med och rösta på Årets senior och Årets junior, över 300 personer fyllde i lappar med sina favoriter. Stockholmsdistriktet var också nöjda. Många nya medlemmar värvades.

Hjärnforskaren Rolf Ekman samlade en rekordpublik till sitt föredrag ”Hjärnan går inte i pension” under första mässdagen. Han uppmuntrade publiken att hålla igång hjärnan med hjälp av fysisk aktivitet, äta rätt kost, vistas i en stimulerande miljö och att sova gott.

– Utmana er ständigt! Lyssna på olika sorters musik, dansa, jonglera sjung i kör och använd dator. Det är bra träning för hjärnan, sa Rolf Ekman.

Veteranens vinskribent Bengt Frithiofsson gav en underhållande föreläsning om vinets historia från den första vintillverkningen i Georgien som sedan spred sig vidare till Egypten, Grekland och Medelhavsländerna fram till dagens vinmakare i Sverige. Han lät också publiken provsmaka utvalda viner i Stockholmsdistriktets monter.

I övrigt bjöd mässans utbud på allt från massagekuddar, träningsskor, utlandsresor och delikatesser till hjälpmedel, boenden och tv-abonnemang. På scenen avlöstes Rolf Ekman och Bengt Frithiofsson av kändisbagare och operakännare. Men SPFs och Veteranens glamorösa monter stack ut i bruset.

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas