Motverka ålderism!
Nyheter
Foto: Colourbox

Motverka ålderism!

Vill du lära dig mer om ålderism och hur man motverkar det? Starta en studiecirkel! Nu finns en helt ny studieplan till Lars Nilssons bok om ålderism "Detta hade inte hänt mig om jag varit yngre."

Publicerad 2014-10-21

Såväl FN som den svenska lagstiftningen tar tydligt ställning för äldres rättigheter och mot äldrediskriminering. Nu kan du alltså vara med och påverka synen på äldre genom en studiecirkel om ålderism, genom SPFs samarbetspartner Studieförbundet Vuxenskolan.

Målet med studiecirkeln är först och främst att hitta strategier för att motverka alla former av diskriminering på grund av ålder.

Studiecirkeln är upplagd som sex träffar, där man bland annat tar upp synen på äldre i vården, om terminologin påverkar hur vi uppfattar olika åldrar och hur ålderism tar sig uttryck i arbetslivet.

Förslag på vad man kan diskutera, och vad man kan ha som hemuppgifter mellan träffarna finns med. Det kan till exempel röra sig om att bli uppmärksam på hur olika åldrar framställs i media, om ens ålder påverkar vilket bemötande man får och hur man själv kan stärka sin hälsa.

Med studieplanen som stomme kan varje cirkel utformas efter vad deltagarna själva är mest intresserade av.

Låter det intressant? Dra igång en cirkel i din förening! Kontakta Studieförbundet Vuxenskolan www.sv.se  så får ni hjälp.

Är du nyfiken på Lars Nilssons bok? Beställer du ”Detta hade inte hänt mig om jag varit yngre” på SPF.se får du 15 procents rabatt.

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas