Några röster om kongressen i Gävle
Kongress 2017 | Nyheter

Några röster om kongressen i Gävle

Ulrika Palmcrantz
Publicerad 2017-06-15

Britt Ohlsson, ombud från Gotland:

-Det kändes viktigt att det blev en fungerande förbundsstyrelse, om den fungerar bra smittar det ju nedåt i leden sen. Jag blev inte helt nöjd med resultatet, men det kanske blir bra ändå. Andra viktiga frågor tycker jag är sjukvård och seniorrespekt. Sedan var jag uppe i talarstolen och sa att jag tycker att vi ska bifalla förslaget att höja medlemsavgiften. Den har inte höjts på elva år, så det är lite fjuttigt när vissa kommer med motförslag att den i så fall ska höjas med tio istället för tjugo kronor.

 

Maritta Selin, valberedningen:

-Ja, vi i valberedningen är mycket nöjda, för vi fick ju igenom det vi jobbat för. Vi har varit väldigt eniga i gruppen och jobbat hårt, så vi är alla glada att det blev som vi föreslog. Förbundsstyrelsen är inget ställe där man gör karriär, där handlar det om att man kan samarbeta bra.

 

Sven-Olof Carlsson, distriktsordförande Västmanland:

-Kongressen har varit bra hittills, det har skapats bra diskussioner kring heta ämnen, som Miriam till exempel. Däremot är jag lite förvånad över att det blev så mycket diskussioner kring höjningen av medlemsavgiften, men det kanske har att göra med att det kom vid ett tillfälle när många känner sig missnöjda med hur det fungerat med medlemsregistret. Annars har det varit bra, överlag.

Ulrika Palmcrantz
Publicerad 2017-06-15
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas