Seniorer i Mora ryckte in efter branden i Vasaloppsförrådet
Alf Björkman med färdiga spårmarkeringar som han och fler medlemmar i SPF Seniorerna Mora har tillverkat efter branden. Foto: Nisse Schmidt/Siljan News
Nyheter | volontärer

Seniorer i Mora ryckte in efter branden i Vasaloppsförrådet

Efter branden i Vasaloppets centralförråd i november kunde en av IFK Moras stora skidtävlingshelger genomföras i lördags och söndags. Inte minst tack vare många medlemmar i SPF Seniorerna Mora som hjälpt till med arbetet efter branden.

Jan Hagberg
Publicerad 2023-01-09

– Det är helt otroligt, dagen efter branden hade flera av våra medlemmar hört av sig till mig och undrat över hur och med vad vi skulle kunna hjälpa till, berättar Alf Björkman i SPF Seniorerna Moras styrelse till Siljan News.

Det var natten till fredag 4 november som Vasaloppets centralförråd vid Mora skidstadion brann ner till grunden.

Alf Björkman med en av alla nytillverkade skyltar. Foto: Nisse Schmidt/Siljan News

I förrådet, som tillhör IFK Mora, förvarades mycket av det material som används vid alla arrangemang. Flera tusen skyltar, maskiner och flera kilometer med staket gick bokstavligt talat upp i rök.

Precis som tankarna som används för att koka blåbärssoppan och inte minst den klassiska devisen vid Vasaloppets målgång med texten ”I fäders spår – för framtids segrar”

Men IFK Mora är inte bara med och arrangerar Vasaloppet utan även andra skidtävlingar. Som Morapinglan i helgen, en tvådagars ungdomstävling.

Så det var IFK Mora som fick ta emot hjälpen av de frivilliga i SPF Seniorerna.

– Tomas Bredberg i skidklubben ringde och bad om vår hjälp. Det här gör vi så gärna och vi har ju kul när vi hjälper till, säger Alf Björkman till Siljan News.

Så han och ett gäng medlemmar satte igång att spika ihop skyltar som behövdes till parkeringen men även spårmarkeringar för Moraloppet nästa lördag 21 januari.

– Det hade blivit tufft för oss att fixa allt på egen hand. Vi har verkligen haft god hjälp pensionärsgänget, säger Tomas Bredberg till Siljan News.

Jan Hagberg
Publicerad 2023-01-09

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas