Veteranen nr 1 2015: Förändringens kraft
Nyheter | Nytt nummer

Veteranen nr 1 2015: Förändringens kraft

I morgon, onsdag, börjar nya numret av Veteranen att delas ut till medlemmar i SPF Seniorerna.

Publicerad 2015-01-27

När något förändras utan att man själv är orsaken till det kan man reagera på flera sätt. Ett är att ta det som en utmaning och ge sig in i det nya med full kraft. Ett annat är att undvika konflikt och acceptera situationen. Det tredje är att säga stopp, det här går jag inte med på!

Vilket sätt man reagerar på beror förstås på vad saken gäller. I nummer ett av Veteranens om börjar delas ut i morgon onsdag visar vi exempel på olika vägar att gå. Den pensionerade läraren Gun-Britt Löfquist, 79, ställde sig åter i katedern när de nyanlända flyktingarna i småländska Söderåkra ville lära sig svenska. Christer Ekberg i Limhamn kände sig inte färdig med jobbet när det var dags att gå i pension så han startade eget.

Boken Försonas med din barndom handlar om att acceptera det som varit och gå vidare i livet. Den fick bli startskottet för vår nya serie »Tyck om dig« som börjar i Veteranen nr 1. Vi hoppas att den ska väcka genklang hos er läsare – skriv gärna och berätta vad ni tycker!

I sju kommuner och ett landsting saknas pensionärsråd vilket betyder att seniorerna som bor där har svårt att få gehör för sina krav i viktiga äldrefrågor. SPF Seniorerna driver att pensionärsråd ska finnas i landets alla kommuner och landsting och tar nu krafttag för att det ska komma till stånd. I bland annat Ulricehamn och Lerum återinförs pensionärsråden efter påtryckningar.

Tycker ni som jag att tulpaner i vas är det första vårtecknet? Direkt efter nyår köper jag en ny bukett varje vecka. Ibland står tulpanerna veckan ut, ibland slokar de efter några dagar. Läs mer om hur du får tulpanerna att hålla längre.

Mat för singlar har många av er efterfrågat och i Veteranen nr 1 blir ni bönhörda. Det ska inte bara smaka gott utan också vara en fest för ögat är vår tanke bakom recepten. Lyxa till vardagsmaten genom att duka vackert och tända ett ljus!

Nu har alla i den stora 40-talistgenerationen gått i pension (om de inte fortsätter att jobba förstås). I det aktuella numret av Veteranen för den »siste« fyrtiotalisten Peter Lenken ett uppsluppet samtal om sin generation med den »förste«, Börje Räftegård.

Till sist en förändring som rör oss själva. Förbundet har bytt namn till SPF Seniorerna och har fått en ny logotyp och själv har jag tagit plats som chefredaktör efter Ylva Bergman som är tjänstledig.

Förändringar kan ge ny kraft. Skriv gärna och föreslå något du vill ändra på!

Gunilla Lindahl
chefredaktör Veteranen

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas