Nyheter

”Vi vill ha fler sådana här möten”

Ebba Busch Thor (KD) diskuterade äldrefrågor med seniorer på SPF Seniorernas kansli. Nu vill man se samma initiativ från övriga partier.

Frida Andersson Johansson
Publicerad 2017-01-20

– Det främsta medskicket jag fick är att man upplever att seniorers perspektiv saknas i boendefrågor och ekonomiska frågor, säger Ebba Busch Thor efter att ha träffat en grupp seniorer på SPF Seniorernas kansli 20 januari.

Samhällets syn på äldre var den övergripande frågan under träffen, som var en del i partiets så kallade besöksdag, där träffar ordnats på flera håll runt om i landet med fokus på äldrefrågor.

– Jag finner det fortfarande fascinerande att vi klumpar ihop en så stor del av befolkningen i en och samma kategori. Det är väldigt skevt.

Pensionärsskatt

Den så kallade pensionärsskatten stod högt upp på agendan, inte minst eftersom Kristdemokraterna vill avskaffa den. Men även andra frågor diskuterades och de samlade seniorerna kom med ett par nya perspektiv.

– Trygghetsfrågorna lytes bland annat, säger Ebba Busch Thor. Och vi pratade om att pensionssystemet är knepigt för den som är eller har varit egenföretagare.

Egenföretagares villkor var det Maj-Britt Stenfeldt från SPF Seniorerna Boo som förde fram. Hon och Monica Ulfhielm, ordförande för SPF Seniorernas Stockholmsdistrikt, var två av dem som träffade Ebba Busch Thor, och de tycker att Kristdemokraternas partiledare tog till sig det mesta av det de pratade om.

Positivt

– Där hon gled lite grann var väl i frågan om att göra en översyn av hela pensionssystemet, säger Monica Ulfhielm, som också tycker att valfriheten är en viktig fråga, och särskilt viktig nu när den är hotad.

Hon är positiv till Kristdemokraternas initiativ.
– Egentligen borde alla partiledare komma hit och träffa oss, säger Monica Ulfhielm. Vi utgör 25 procent av valmanskåren.

SPF Seniorernas kommunikationschef Stina Nordström är inne på samma spår:
– Vår ambition är att träffa så många av partiledarna som möjligt. Vi vill ju prata om våra sakfrågor med alla.

I början av december gästades förbundskansliet av Kristdemokraternas partisekreterare Acko Ankarberg Johansson för att diskutera frågan om fler seniorer på valbar plats. Även Centerns och Liberalernas partisekreterare finns inbokade för möten.

Frida Andersson Johansson
Publicerad 2017-01-20
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas