Redaktionen | chefredaktören

Den kanske bästa vännen man kan ha

Kristina Adolfsson
Publicerad 2020-06-18

I mitt hem bor förutom vi människor även en svårtolkad men mycket snäll katt. Hon är en estetisk upplevelse utöver allt annat, mjuk på gränsen till förbjudet och väger tre kilo. Vi människor i mitt hem kan prata med och om henne i timmar och indikerar hon att vi ska kasta oss ner på golvet för att leka så gör vi det. Hon, mer än något annat, har varit solen i våra liv under hemmaisoleringen.

Att djur är viktiga, speciellt under tuffa förhållanden,
märks inte minst på att ett försäkringsbolag under våren noterat en 30-procentig uppgång av försäkringar av smådjur som kaniner och hamstrar jämfört med förra året. I nummer 5 av Senioren hyllar vi helt enkelt husdjuren i våra liv.

Annars är vi en sorglig nation

Under våren och sommaren har det varit skarpt fokus på äldreomsorgen. En utveckling där äldre utsatts för ständiga besparingar, och där verksamheterna inte arbetat som de bästa och mest effektiva, har lett till en nationell skandal. Klart är att äldreomsorgen måste reformeras och byggas ut i rekordsnabb takt. Annars är vi en sorglig nation. Läs mer i Senioren nr 5.

Vill du hålla dig à jour med viktiga seniornyheter i sommar, glöm inte att gå in på senioren.se. Där hittar du också goda recept, Madelein Månssons bästa träning och angelägna reportage. Och känner du att du har ett skrivprojekt redo att publicera hör gärna av dig till redaktionen@senioren.se. Kanske blir det just din novell som blir långläsning här på sajten i sommar.

Bok:

Det blev inga talgoxar i min fågelholk i år. För
att mota
besvikel-
sen har
jag istället
njutit av
Smartast
bland
mesar av Anders Brodin. En bok full av detaljer om allt möjligt inom djurbeteenden och dess forskare. Överraskande rolig läsning där jag till och med skrattat högt. Och länge.

Musik:

Det finns en anledning till att The Beatles sålt mest plattor i världen. De var helt enkelt häpnadsväckande innovativa. Och bra.
Podden The
Beatles
– album
för album går just igenom deras skivsläpp album för album. Jag medverkar i avsnittet White Album LP 2. Och dokumentären The Beatles – eight days a week ligger på SVT Play till den 22 juni.

Ord:

Illabefinnande är motsatsen till välbefinnande. Och
är vad många sköra äldre
utvecklar av
bland annat
den fysiska
isoleringen
enligt Susanne Rolfner Suvanto, chef för Omvårdnadsinstitutet, som också menar att psykisk vård för äldre är diskriminerande nedprioriterat.

Kristina Adolfsson
Publicerad 2020-06-18
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas