Åsikter | Kalle Brösth

De flesta röstar som de alltid röstat

Jag tror inte vi kan enas inte ens när det gäller så viktiga saker som våra pensioner och vår ekonomi skriver insändaren.

Publicerad 2013-01-08

Människan är av naturen feg och har väldigt svårt att ändra på det som är och det som varit.
När det gäller valen vart fjärde år röstar de allra flesta på det parti man alltid röstat på oavsett vilken politik man lägger fram inför valet.
Tyvärr är det ju så att vill man få till radikala förändringar så måste man vara ute i god tid och presentera sina krav så att partierna hinner tänka till och ev ta med kraven i sina partiprogram.
Jag är pessimist när det gäller enigheten, tror inte vi kan enas inte ens när det gäller  så viktiga saker som våra pensioner och vår ekonomi. Man brukar säga ” en gång sosse alltid sosse” eller ”en gång blå, alltid blå”. Tror inte så många skulle rösta annorlunda inte ens om partiet tog bort hela pensionen.
Men,helt klart är ju att vi pensionärer egentligen har en stor makt om vi kunde utöva den. Det är ju idag ganska jämnt mellan blocken och därför borde pensionärerna vara väldigt viktiga om inte annat som grupp, kanske rent av bli droppen som avgör.

Kalle Brösth

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas