Åsikter | Ingegerd

Varför är vi äldre lika ytliga som ungdomar?

Insändaren är besviken på ytligheten i kontaktannonser

Publicerad 2013-11-05

Det vore trevligt med en ny vän tänkte jag, men, när jag läste annonserna som männen sänt in blev jag betänksam. Vad väntar de sig tänkte jag, själva är de viga, bowlar, spelar tennis, golf, tränar på gym. med mera. De önskar någon med samma intressen, det är ju bra att röra sig.

Själv skrev jag att jag inte har mig själv som hobby, det finns ju annat att göra, man kan promenera och göra som de gamla kineserna: Tai Chi. Men, det är inte intressant nog.

De gamla ska jaga på med allt mellan himmel och jord, varför inte bara vara? Arbetslivet var väl nog stressigt, eller? Ja, jag kanske bara är avundsjuk, på er alla duktiga. Jag tror man kan vara lycklig i det lilla livet. Skulle möta en man, som annonserat, då fick han veta att jag gick med käpp, ni gissar rätt, det passade inte alls! Min åkomma är ju bara temporär, jag har nu med tacksamhet insett att jag är inget att ha! Tänk att jag inte hade förstått detta innan. Lite besviken att vi är så ytliga trots hög ålder! Vad skall man då begära av ungdomen? Man får väl skylla på medierna, man skall vara vacker och fullkomlig högt upp i åldern, trodde vi skulle vara klokare, tänk på dem som har större handikapp, man tar sig för pannan!

Ingegerd

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas