Hyllar polisen fartdårar?
Åsikter | Ingemar Persson
hastigheter i vinterväglag Foto Colourbox

Hyllar polisen fartdårar?

Publicerad 2012-02-06

Var för en vecka sedan på väg i bil mellan min hemort och en större stad. Väglaget var halt och jag körde därför inte fortare än jag tyckte var lämpligt.

Efter ca 2 mil observerade jag en polisbil som stod på en sidoväg alldeles efter en rondell. Tänkte inte så mycket på det då.

Efter en stund observerade jag i backspegeln att polisbilen låg precis bakom mig,  Döm om min förvåning när de helt plötsligt kör om och vinkar in mig på en parkeringsficka. Det var körkorts- och nykterhetskontroll. Det är väl i och för sig inte konstigt, det är man ju med om flera gånger i månaden, men till saken hör att den här polismannen uppträdde mycket oproffessionellt, ställde konstiga frågor och verkade allmänt ointresserad av de svar han fick.

Innan jag kunde köra vidare påstod han att en annan bilist ringt och rapporterat att jag körde för sakta och därför trodde man att jag var rattfull?! Jag hade kört mellan 85 – 90 km/h på 100-väg, dessutom en dubbelfilig väg så jag hade knappast inte hindrat någon som ville köra fortare från att komma förbi.

 

Jag förstår att polisen måste göra sitt jobb, men det här var lite väl övermaga tycker både jag och min hustru. Jag har kört bil dagligen i 60 år och varenda dag när jag skjutsar min hustru till hennes arbete blir jag omkörd av självutnämnda rallyproffs som far fram i minst 110-120 km/h på 90-väg.
Vad jag vet så finns ingen lag som säger att man måste pressa så mycket som möjligt och tänja på hastighetsgränserna uppåt, men gör man inte det så betraktas man tydligen som rattfull enligt allmänhet och polis.

Ingemar Persson
Pensionerad utvecklingsingenjör

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas