Jakt är inte djurplågeri
Åsikter | Lars Johansson
Foto Colourbox

Jakt är inte djurplågeri

Publicerad 2011-11-10

Man blir bestört när man läser ditt inlägg om jakt och jägare. Du visar upp en okunnighet om hur jakt går till. Jag själv är jägare och naturälskare samt en stor djurvän och jag känner inte igen mig i det som du beskriver hur jakten bedrivs.

För det första så förekommer det inget djurplågeri och antalet skadskjutningar är ringa och Om så sker är man skyldig att starta ett eftersök med hund +förare,skytt.Du skriver vidare att vi inte jagar för att minska antalet trafikolyckor,minska skogsskadorna, det det vi gör samtidigt också ser till att ha en viltstam som kan överleva under vinterhalvåret och inte dö av foderbrist.
Angående vargen så har vi haft jakt på varg, men lagstiftningen ändrades av EU. När man läser ditt inlägg tror jag du befinner dig i dom södra delarna av landet och inte har dom problem med dessa rovdjur som innevånarna i Hälsingland,Värmland och Dalarna. Koncentrationen av varg är samlad i dessa delar av Sverige.
Vargarna uppehåller sig i tätorternas närhet och jag har sett vargar inne i den ort där jag bor. Jag vill fråga dig, Monica Karlsson, skall bönderna föda dessa rovdjur då maten i skogen tar slut och det gör den inom en snar framtid, då älgstammen minskar? Rådjuren bryr sig inte vargen om, ej heller björnarna, det är loets byte.

 

Lars Johansson, Edsbyn
Pensionär OCH Jägare

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas