Pensionsskatten
Åsikter
Foto Colourbox

Pensionsskatten

Insändaren undrar om vallöftena från oppositionen, som utlovat att den nuvarande straffbeskattningen ska bort, fortfarande gäller?

Publicerad 2014-02-28

Nu vet vi det! Det blir ingen ändring av skatteskillnaderna mellan lön och pension om Alliansen får fortsätta regerandet. Den uppenbara och avsiktliga orättvisa, som Alliansen tillskapat med sina jobbskatteavdrag och som innebär att lön och pension beskattas helt olika, kommer (i värsta fall) att bestå. Den anses tydligen så välmotiverad och rättvis att den ska vara kvar orubbad! Det har vi nu fått statsministerns ord på! Klara och konkreta besked som är viktiga att hålla i minnet på valdagen.
Nu ska det bli väldigt intressant att få höra hur mycket de tidigare avgivna vallöftena från oppositionen (särskilt S) är värda. I deras valretorik har det ju sedan länge utlovats att den nuvarande straffbeskattningen ska bort. Pension är uppskjuten lön och inget annat och ska naturligtvis beskattas efter det. Det är vad man tidigare lovat! Gäller det vallöftet fortfarande? Det har på senare tid varit så förunderligt tyst om det här, så frågan måste ställas! Och det är nog fler pensionärer än jag som vill ha ett klart och konkret besked före valet.

Arne Hurtig
Örebro

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas