Tyck! | Min Upplevelse

”Det hjälper ingen”

Detta ständiga coronatjat håller på att knäcka många av oss gamla. Rapportera om nåt annat, ber Jan Berkeskär från Oskarshamn.

Tidningen Senioren
Publicerad 2020-04-06

Journalister inom SR och SVT verkar fortfarande tro att huvuddelen av Sveriges befolkning bor runt Björns Trädgård på Söder i Stockholm. Detta med dagligt tjatande om att vi skall hålla avstånd och låsa in oss. Förstår att i storstäder är detta en realitet. Men för oss i mindre städer och på ren landsbygd är det faktiskt så att vi på våra promenader nästan aldrig möter någon annan människa.

Få saker kan väl vara så friskt och skönt som en promenad i ”vårsolens glans” i skogen, runt sjön eller utmed havet! Att där och då njuta av en kopp kaffe till vårfåglarnas sång är fenomenalt. Man blir ännu friskare!

Tror att detta oerhörda tjat från morgon till kväll är på väg att knäcka oss gamlingar! Det måste vara möjligt att ha mera än en nyhet i media i Sverige. Så läs härliga böcker som inte hunnits läsas, spela de skivor man inte gjort på årtionden, träna, gärna utomhus.

Här i Oskarshamn har Maxi öppet tisdagar 06.00 – 07.00 för oss över 65! Det är bra!

Detta med ständigt, ständigt Coronatjat håller på att knäcka många av oss gamla.

Vi blir bara grubblande! Det hjälper ingen!

Vi måste leva nu! I morgon är det för sent!

Mvh

Jan Berkeskär, Oskarshamn

Tidningen Senioren
Publicerad 2020-04-06
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor inom medicin, pensioner & skatter, må bra samt sex & relationer.