”Upprörande hur man bär sig åt i kommunen”
Åsikter | Nancy Nilsson
Foto Colourbox

”Upprörande hur man bär sig åt i kommunen”

Hur kan kommunen kräva att vi ska lämna ut nycklarna till båda våra lås, så att vem som helt kan gå in när vi inte är hemma skriver insändaren.

Publicerad 2012-09-10

Usch, hur kommunen bär sig åt, fullständigt eliminerar de gamlas trygghet.

– I söndags och i går var jag på bjudning och i det umgänget pratades det givetvis om händelser och bekymmer. En hade bekymmer för det hade försvunnit saker och några hade bekymmer att skaffa fram dubelettnycklar till sina båda lås.

 Hemtjänsten skulle ha upp till tre nycklar till varje lås, – då nästan brast det för mig. De ska väl inte ha nycklar till det låset (”överlåset”, d.s.k. sjutillhållarlåset) som du inte låser när du är hemma???? – Joo, men de sa de skulle ha till båda låsen sa flera i korus.

Hur kan kommunen kräva att vi ska lämna ut nycklarna till båda våra lås, så att vem som helt kan gå in när vi inte är hemma. En av deltagarna hade blivit av med saker och vid ett tillfälle när hon kom hem och gick ut i köket, hörde hon något i badrummet och hon gick för att titta, då smet det ut en människa genom hallen och ut genom ytterdörren, denna okända person hade alltså gått in i lgh medan vår kamrat varit ute på en eftermiddagstillställning.

Av det som berättades blev jag så upprörd att jag nästan röt att omgående skulle de kräva tillbaka sina nycklar till överlåset. Man låser inte överlåset när man är hemma, och när man inte är hemma ska hemtjänsten inte gå dit. Är man på sjukhus och behöver något hemifrån får det ordnas då med nycklarna.

De närvarande fick mycket att diskutera, de hade informeras att hemtjänsten skulle ha alla nycklar ifall lgh-ägaren skulle bli liggande på golvet. Ingen hade funderat över att när jag är hemma är överlåset inte låst (skall inte vara enligt brandmyndigheten).”

Nancy Nilsson  

 

 

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas