Jagad av törstig elefant
Blogg

Jagad av törstig elefant

Sven Gruvstad
Publicerad 2019-10-05

Nästa dag ger vi oss iväg innan soluppgången för en heldag i parken. Vi får en fantastisk dag med mycket djur och natur. Hela femton noshörningar får vi se. Det finns både svarta och vita noshörningar i parken.

Soluppgång i parken
Noshörning vid vägen
Stolt zebra

Vi ser på långt håll ett träd fullt med gamar. Som en julgran dekorerad med skräckinjagande stora gamar. Vi förstår att de väntar på något under trädet som vi inte kan se. Efter mycket spanande och kikande får vi till slut se ett mäktigt lejon som reser sig upp i några minuter innan han försvinner ner i savanngräset igen. Mäktig upplevelse. Tyvärr hade vi fel vinkel för att se mer än så.

Vacker natur

Vi ser giraffer, zebror, impala, gnuer, bufflar, vårtsvin, apor, elefanter och många andra djur. Det finns också många olika hjort- och rådjursarter. Vi slår febrilt i våra djurböcker. Hade den ränder eller inte, var hornen stora? Saknar en guide som kunde svarat på alla våra frågor, men samtidigt utmanade att inte få allt serverat.

Man får se upp på vägarna

Det blir dramatiskt när vi pausar vid en av parkens ingångar för att gå på toaletten. I själva parken är det förbjudet att lämna bilen, så eventuella behov får man sköta vid parkentrén. När vi går mot toaletten ser vi en elefant som med raska steg kliver rakt mot oss. Den kommer så snabbt och så långt in att vi får kasta oss in på toaletten. Snabeln är bara en meter från oss när vi stänger dörren. Elefanten tröttnar snart och vi kan ta oss ut igen. Vakterna berättar att det är torrt och att elefanten bara ville ha vatten.

Sven Gruvstad
Publicerad 2019-10-05
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas