Träskvägen genom södra Chobe Game Reserve
Blogg

Träskvägen genom södra Chobe Game Reserve

Sven Gruvstad
Publicerad 2019-11-24

Vi lämnar “vår” flodhäst och åker in i Chobe Game Reserve. Vägen vi kör på heter Chobe träskväg. Vi borde självklart anat oråd när en väg har ett sådant namn. Det blir två mil på omöjliga vägar.

Vi möter två bilar under de timmar som de tjugo kilometerna tar, så helt ensamma är vi inte. Lite tröst. Den första milen blir det körning runt vattenmassorna på vägen. Därefter är vägen inte alls körbar. Vi tvingas istället att köra vid sidan av vägen i halvmeter högt träsk-gräs. Det går inte att se om det finns hålor, stenar eller annat dolt av gräset. Anna får ofta gå före och kontrollera om det går att köra eller ej. En sträcka kompenseras vi med strålande vyer. På avstånd ser vi långa rader av elefanter och bufflar gåendes söderut, mäktigt. Får senare veta att det första regnet kommit under natten. Vi är med andra ord först ut efter årets första kraftiga regn. Kommer till slut ut ur södra Chobe och når Muchenje.

Chobe träskväg
Elefanter i Chobe

Anna var så orolig att hon blev knäpp tyst. För första gången under resan är hon helt tyst i två timmar. När vi är ur värsta eländet forsar orden av lättnad fram ur hennes mun igen. Ja jag var också orolig, erkänner.

Strax innan Muchenje ser vi denna efterlängtade skylt som visar att grus och lera övergår till asfalt

Sitter på kvällen utanför gästhuset i Muchenje när det blivit mörkt. Det är en tropisk natt. Lampan är tänd och luften är full, otroligt full, av småkryp. Det smattrar och låter som regn när krypen och flygfäna studsar in mot husväggen.

Bild av Chobe träskväg igen

 

Sven Gruvstad
Publicerad 2019-11-24
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas