Vi kommer till Hluhluwe-parken
Blogg

Vi kommer till Hluhluwe-parken

Sven Gruvstad
Publicerad 2019-10-04

Vi lämnar stranden och åker till nationalparken Hluhluwe. Vägarna är riktigt bra med jämn och fin asfalt, skönt. Det kommer bli tillräckligt många sand- och grusvägar längre fram. Det är jag säker på.

Bensinmackarna ligger tätt längs med vägen. Känns just nu ganska överdrivet med 80 liter extra diesel på taket. Men i Botswana och Tanzania lär det vara mycket långt mellan bensinstationerna. Bensinstationer som ofta får slut på drivmedel. Ja och Zimbabwe lär vara ett kapitel för sig själv.

Vackert taggigt träd längs med vägen

 

Vi gör en första rundtur i Hluhluwe-parken. Planen är att köra runt i den fina parken under två dagar i egen bil. Här finns de flesta och mesta av de stora sydafrikanska djuren. Det dröjer inte länge innan vi ser ett antal noshörningar nära vägen. Vilka stora ståtliga djur. Ser ut som urtidsdjur, helt otidsenliga med sina långa horn. Tänk att de nästan varit utrotade och fortfarande är hotade. Vi stöter lite senare på ett militärförband som jagar tjuvskyttar. En stark påminnelse om att hotet i allra högsta grad finns kvar.

Solnedgång i parken
Vackert urtidsdjur
Nyfiken : )

 

På kvällen träffar vi ett trevligt gäng från Skellefteå. Det visar sig att flertalet är Senioren-medlemmar. En bild av deras hockey-halsduk på en noshörning tycker jag därför är i sin ordning att ta med. Nu får jag väl bannor av mina Malmö Redhawks hockey vänner.

Skellefteå-noshörning

 

Sven Gruvstad
Publicerad 2019-10-04
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas