Jakten på ny partner väcker känslor
Foto Colourbox
Relationer

Jakten på ny partner väcker känslor

Publicerad 2012-03-06

Hur är det med formuleringarna i kontaktannonserna? I Veteranen har man länge kunnat annonsera efter En ny vän i tidningen. Och sedan en tid tillbaka finns möjligheten även på hemsidan www.veteranen.se.

Det är mest kvinnor som tar chansen. Men Joel Stigestad är besviken på att alla formulerar sig på samma sätt.

”…resor, promenader, god mat, rökare, ej rökare, ett glas gott vin. Gud sig förbarme så nedbrytande inför hoppet till att finna en passande vän. Min önskan skulle vara att “den människan” bättre kunde beskriva sin djuphet; livet nu, livet i en framtid och gärna med ett evighetsperspektiv.” skriver han på Veteranens insändarsida Tyck!

 

Suzanne Beckeld ifrågasätter i stället varför det finns så många suktande kvinnor. Själv har hon vant sig vid friden som hon menar att det innebär att leva utan man.

”Tänk vad skönt det är att göra vad man vill, komma och gå som man vill, välja vad man vill, inte serva någon, inte ta hänsyn och lirka med någon. En ny man kan i värsta fall bli en mardröm.” skriver hon på Tyck!

 

Men många hoppas ändå på lyckan, och den hägrar där ute: ”Varför döda hoppet hos de modiga och livskraftiga kvinnor som vågar försöka? Själv var jag 74 när jag “blev ihop” med min särbo/sambo och vi kan se tillbaka på 6 lyckliga år tillsammans.” kommenterar till exempel Benedicte Bergman.

 

Du kan annonsera efter  en ny partner eller vän på En ny vän. Vill du kasta dig in i debatten är du välkommen att skriva ett inlägg under Tyck!

 

Frida Johansson

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas