På raggarrunda igen
Relationer | gemyt

På raggarrunda igen

Efter två års uppehåll var det äntligen dags för de boende på äldreboendet Frökindsgården i Kinnarp att få åka raggarbil igen. "Det är ljudet som är det bästa. Det betyder mycket det där dova ljudet som man är van vid från sin ungdom", säger 89-åriga Lillevor Sjöberg till Falköpings Tidning.

Jan Hagberg
Publicerad 2022-10-11

Karl-Gustaf Ahl, vice ordförande i SPF Seniorerna Frökind, drog igång det för många år sedan. Nu är det tionde gången han ordnar så att de boende får cruisa omkring i de gamla klassiska amerikanska bilarna. Till sin hjälp har han ytterligare ett par medlemmar i föreningen.

– Jag har ingen egen bil men jag har många kompisar som har och är mer än villiga att ställa upp och köra. Det är väldigt uppskattat, säger Karl Gustaf Ahl

Av de 16 personerna på boendet åkte 14 med. Flera av dem medlemmar i SPF Seniorerna. Några kom till bilarna i rullstol och några fick hjälpas in i bilarna med hjälp av speciella liftar. Den gemensamma nämnaren var att stämningen var på topp.

– Och vädret. Vi har haft tur med vädret varje gång. Det är otroligt roligt att med så små medel uppbringa så mycket glädje, säger Karl-Gustaf Ahl och berättar en anekdot från något år sedan.

– Då kom det fram en 103-årig dam till mig och frågade om hon fick köra. Det fick hon tyvärr inte, säger Karl-Gustaf Ahl och ler.

Jan Hagberg
Publicerad 2022-10-11

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas