Årets sommarpratare i P1 är klara
Foto: Mattias Ahlm
Kultur | sommar i p1

Årets sommarpratare i P1 är klara

Christina Schollin, Babben Larsson, Livia Fränkel och Claes Eriksson är fyra av sommarpratarna i år. Det är även Staffan Westerberg som ska prata om pannkakor och om att överlista döden.

Jan Hagberg
Publicerad 2023-06-08

På torsdagen presenterades samtliga 58 sommarpratare i P1.

– Det här blir ett ljust program! Jag vill ta med mina lyssnare på en livsresa bland dagboksblad och ingående tankar och funderingar om kärleken till livet, teatern och familjen, säger Christina Schollin till Sveriges Radio hemsida.

Lika ljust kommer inte programmet med Livia Fränkel att bli. Hon och hennes storasyster Hédi Fried överlevde Förintelsen och Auschwitz.

– Min historia handlar om ett stort lidande, men där ryms även tonårsdrömmar, livslust och romantik. Och ett systerskap som blev så starkt att det hjälpte oss att överleva, säger Livia Fränkel som är hedersordförande i Föreningen Förintelsens Överlevande.

Livslång kärlek till hästar

Du hittar hela listan på alla sommarpratare längre ner men bland årets sommarvärdar hittar vi också Babben Larsson.

– Sverige har några av världens främsta ryttare inom hoppsporten. Mitt Sommar ska INTE handla om dem. Det ska handla om någon som inte vågade hoppa högt eller kunde rida snyggt men som ändå haft en livslång kärlek till hästar, säger Babben Larsson.

Komikern Claes Eriksson är en annan av sommarpratarna.

Formade hela generationer

– Jag kommer att prata om mitt liv som glädjespridare och så kommer jag att göra några reflektioner vad gäller vår samtid. Det kommer att bli roligt. För de som håller med, säger Claes Eriksson.

Med Vilse i pannkakan och Lillstrumpa och Syster yster formade Staffan Westerberg hela generationer på 1970- och 1980-talen.

– Jag ska berätta om hur ett teaterliv bland pannkakor, strumpor och dockor plötsligt sveps in i dimma. Om att överlista döden och hur jag nu för tiden väntar på allt. Väntar på posten, på maten, på hemtjänsten och mitt i alltihop surrar en liten husfluga som kanske vill ut, säger Staffan Westerberg.

Här är samtliga 58 sommarpratare 2023

Läs också: Seniorens porträtt med Christina Schollin

Läs också: Seniorens porträtt med Babben Larsson

Jan Hagberg
Publicerad 2023-06-08

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas