Populär tisdagsjazz i Sollentuna
Populärt å svängigt!
Kultur | underhållning

Populär tisdagsjazz i Sollentuna

När Pelle Olsson i SPF Seniorerna Tunasol Sollentuna tillsammans med Ulf Blanche började arrangera jazzspelningar anade han inte vilken succé det skulle bli.

Jan Hagberg
Publicerad 2023-11-09

– Det har blivit över 100 konserter sedan 2013 och då körde vi inte alls under pandemin. 31 olika orkestrar har spelat hittills, säger Pelle Olsson.

Han ordnar banden och spelar själv också ibland med Cristina Taube medan styrelsen ser till att det praktiska fungerar.

Som mest har det blivit 17 konserter under ett år – precis som i år då det är nio konserter på vårterminen och åtta på höstterminen.

Tidigare spelade de i Amorinasalen under biblioteket i Sollentuna centrum, men sedan några år tillbaka är det Kyrksalen i Edsvikskyrkan som gäller.

Spelningarna drar igång kl 10 på tisdagar och håller på till kl 12 med en paus.

– Den pausen är jätteviktig, då är det många som minglar och pratar med varandra. Det är ett väldigt socialt event. Många kommer för att lyssna men även för att prata med folk.

De flesta åhörarna är medlemmar i SPF Seniorerna, då kostar det 100 kronor medan ickemedlemmar betalar 150. Då ingår även kaffe.

– Avtalen med banden är också så att de spelar ”på dörren”. Det vill säga att de får det som blir över av entréavgifterna när lokalhyran är betald.

Innan pandemin kom ungefär 100-120 personer på varje spelning men sedan restriktionerna hävts är det något mindre. Än så länge.

Jan Hagberg
Publicerad 2023-11-09

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas