Ungdomsensemble vill ha med 70-plussare
Foto Getty Images
Kultur | Teater | teater

Ungdomsensemble vill ha med 70-plussare

Uppsala stadsteater söker nu 70-plussare som ska vara med i höstens ungdomsensemble för första gången. Föreställningen med både ungdomar och äldre ska ha temat ”tid”

Jan Hagberg
Publicerad 2022-03-28

– Jag vill att de unga ska möta de äldre och tillsammans skapa en föreställning utifrån deras gemensamma och individuella tankar, funderingar, erfarenheter och känslor kring ”tid”. Några har upplevt mycket tid och andra är precis i början av sin tid. Går tiden olika fort för dem? Hur tänker man kring den tid som gått eller den som ska komma? Jag är intresserad både av mötet generationer emellan och av temat. Det ska bli jättespännande att mixa ensemblen på det här viset för första gången, säger Maria Trost, dramapedagog på Uppsala stadsteater och ansvarig för ungdomsensemblen i ett pressmeddelande.

Så för spelåret 2022/2023 söker Uppsala stadsteater nu efter en ungdomsensemble bestående av både ungdomar och 70-plussare.

Föreställningen kommer att spelas på scenen Ettan ungefär tio gånger under våren 2023.

Är du intresserad av att vara med eller vill tipsa någon som vill går det bra att maila Maria Trost med en beskrivning av dig själv och en motivering varför man vill vara med i ungdomsensemblen.

Hennes e-postadress är maria.trost@uppsalastadsteater.se

 

 

 

 

Jan Hagberg
Publicerad 2022-03-28

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas