The Phantom of the Opera på Cirkus
Landet runt | SPF Dalarna

The Phantom of the Opera på Cirkus

SPF Dalarna
Publicerad 2016-11-22

Vi hade väntat länge på att komma iväg. De 50 biljetterna ”släpptes för oss” 13 mars och resan blev fulltecknad direkt av SPF Seniorerna Faluns medlemmar. Nu åtta månader senare var det så äntligen dags att komma iväg. Förväntningarna var stora och vi hade bara hört positiva saker om musikalen. Blev vi då besvikna? Absolut inte! Det var en fantastisk föreställning med fantastiska skådespelare/sångare med Jöback på topp, mäktig musik, färgstark kostymering, storslagna scenerier och en teknik med snabba scenbyten och flera pyrotekniska effekter.

Andrew Lloyd Webbers musikal är från 1986. Handlingen utspelar sig på det majestätiska operahuset L’OPÉRA GARNIER i Paris. Det är den klassiska berättelsen om den passionerade kärlekshistorien mellan the Phantom och balettdansösen Christine Daaé.The Phantom of the Opera spelades 1989-1995 på Oscarsteatern och då med Mikael Samulesson som The Phantom och blev då en av de största musikalsuccéerna. Vi som såg den föreställningen kommer kanske inte ihåg hela handlingen men säkert musiken, tekniken med ljuskronan som hissades ner/upp och scenen med Phantomen i en båtfärd på en underjordisk sjö tillsammans med den sköna Christine. Då var man imponerad av all teknik men dagens föreställning hade pressat tekniken lite till och man tänkte flera gånger ”hur gör dom”? Ljuskronan (lite större) hissades nu också men hur kunde man gå ner genom en trappa i golvet och sekunden efteråt befinna sig på en bro i luften ovanför scengolvet? Hur kunde man hoppa ner från en bro och försvinna i vattnet? Hur kunde en utklädd Phantomen med en knall bara försvinna i tomma intet?Innan föreställningen åt vi i restaurangen en mycket god matinémeny bestående av kycklingbröst med tillbehör och chokladpannacotta till dessert. På resan hem blev det ett stopp på Dinners utanför Enköping där vi fick macka med kaffe eller te.

Flera var vi nog som under hemfärden tänkte tillbaka på föreställningen och vad vi varit med om. Vilken upplevelse! Ett stort tack till Ingalill Bergvall som fixat resan och sett till att allt fungerat perfekt.

Per Börjesson

SPF Dalarna
Publicerad 2016-11-22
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas