Abborre och revy på menyn i Västerbotten
Landet runt | SPF Västerbotten

Abborre och revy på menyn i Västerbotten

SPF Västerbotten
Publicerad 2022-10-06

Revyer brukar ju höra nyåret till. Men nu hade Flurkmarksrevyn på grund av pandemin flyttat fram den och inbjudit till föreställningar i klubbstugan. Gunilla Persson, reseansvarig i SPF Seniorerna Bjurholm, var inte sen att nappa på kroken och bokade platser för en hel busslast seniorer

Det var inte svårt att fylla bussen och färden gick först till Tavelsjö där sällskapet intog lunch på värdshuset. På menyn stod stekt abborrfilé, slungad färsk potatis och smörsås, vilket de flesta valde. Några som till vardags tydligen har tillgång till filéad abborre valde den här dagen höstgryta med kantareller.

Då en hantverksbutik ligger i stort sett vägg i vägg med värdshuset tog flera av deltagarna möjligheten att inhandla roliga och vackra figurer till sin trädgård; med tanke på vår och sommar. Med säkra Mikael Arnqvist vid ratten, drog bussen vidare till Flurkmarks klubbstuga där seniorerna bänkade sig i spänd avvaktan på revyn Ånyest.

I två akter med paus emellan presenterade revygänget ett trevligt och varierande program med roliga och tänkvärda sketcher varvat med proffsiga musiknummer. Humor blandat med lite satir och med hög igenkänningsfaktor går hem hos publiken. Naturligt nog en del med inslag från pandemin och den nu så aktuella älgjakten. En nöjd publik kunde ta del av allt från Tanter emellan till Här är ditt liv och Vårs va vi på veg. Solveig Johansson, Allan Grönlund, Iris Karlsson och Karl Axel Burström var med i starten av Flurkmarksrevyn 1985 och är fortfarande i allra högsta grad aktiva. Årets föreställning är den 37:e i ordningen, och publiken ser redan fram emot nästa år.

Text: Aina Nygren

SPF Västerbotten
Publicerad 2022-10-06

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2023 Senioren - När insidan räknas