Äldrekonsult Frida Bylund kåserade på frodig dialekt
Landet runt | SPF Västerbotten
Svea Bylund, alias äldrekonsult Frida Bylund i aktion. Foto: Aina Nygren

Äldrekonsult Frida Bylund kåserade på frodig dialekt

SPF Västerbotten
Publicerad 2019-01-21

SPF Seniorerna Bjurholm hade storfrämmande häromsistens, nämligen Svea Bylund från Myckelgensjö alias äldrekonsult Frida Bylund.  Hon kåserade på frodig dialekt om de svårigheter som drabbar en gammal tant som klarat sig själv i livets alla skiften men som börjar behöva hjälp av kommunen. Om man lejer färdtjänst är man lika vis om man kommer fram. Att söka hemtjänst gav inte något resultat då det egentligen var behov av sällskap som var problemet. Att låta pären kok fast i grytan på spisen hjälpte inte heller, då kom en elektrikter och strypte strömmen. Att ramla och bryta höften och fotled och få axeln ur led hjälpte till slut för att komma in på lasarettet.

Väl hemkommen igen blev det matlådor som alla såg likadana ut men med olika bruna nyanser. Till slut lyckades tanten komma in på boende i Ö-vik. Att bo i en stad var trevligt för det var ”falke” överallt och Frida gjorde ett smått chockartat besök på butiken Fin inunder. Väl på plats i Ö-vik började jakten på en karl och då var det inte små fordringar som gällde. Att efter ”tjat” på  datorn bestämma träff och igenkänningstecken var röd ros i knapphålet var spännande. Han visade sig vara en 90-årig f d tingsnotarie. Att Frida också kunde sjunga visade hon när hon framförde Fångad av en stormvind. På dialekt.

Vice ordförande Monika Andersson tackade Svea Bylund för det trevliga framförandet och presenterade köksgänget, några damer och herrar från Västanfjället. Husbandet spelade och sjöng välkända låtar som lockade till allsång, bl a I natt jag drömde. Lotteri genomfördes med olika lotter som vinster. Gunilla Persson presenterade en kommande resa.  Monika avslutade träffen med att påminna om kommande årsmöte.

Aina Nygren
SPF Seniorerna Bjurholm

 

 

SPF Västerbotten
Publicerad 2019-01-21

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2023 Senioren - När insidan räknas