Årets förbundsmästerskap i boule var i Växjö
Landet runt | SPF Kronoberg

Årets förbundsmästerskap i boule var i Växjö

SPF Kronoberg
Publicerad 2022-09-28

SPF Seniorerna Växjö hade i år fått äran att arrangera årets förbundsmästerskap i boule den 27 och 28 augusti. Det var ett samarbete med förbundet och Växjö Boule Sällskap. Tävlingarna var på Växjö Boule Arena på Arenastaden i Växjö. På Arenastaden finns också anläggningar för fotboll, friidrott, innebandy, ishockey, klättring mm. Växjö Boule Sällskap stod för det praktiska arrangemanget med lokaler, banor, försäljning, funktionärer mm.

 Det var cirka 150 lag anmälda från ca 50 föreningar från Östersund i norr till Skåne i söder dvs ca 500 deltagare. Lagen hade fina och originella kläder. Varje lag fick en påse av Växjö kommun med PM, penna, turistinformation mm. Det fanns ett 50-tal banor att spela på.

Mästerskapet invigdes av Tekniska nämndens ordförande Sofia Stynsberg under trumpet fanfar av Lennart Sallhag och tal av SPF Växjös ordförande Christina Boström.

Mätdomarna fick ibland avgöra vem som låg närmast. Tävlingsledare/huvuddomare/sekretariatansvarig var Jan-Åke Gustafsson, ”Jagås”. Det var mycket imponerande att se finallagens oerhörda skicklighet att komma närmast om de inte träffade lillen. Det delades ut medaljer samt ljuslyktor från Bergdala glasbruk till alla som gått till slutspel. Prisutdelare var SPF Växjös ordförande Christina Boström.  

Många tack till Växjö Boule Sällskap och alla deltagare som gjorde ett fantastiskt glatt och fint jobb. Solen sken och värmde så alla var glada och belåtna, sen kom regnet.

Text och foto Arne Lundblad SPF Växjö

SPF Kronoberg
Publicerad 2022-09-28

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas