Årliga surströmmingsfesten
Landet runt | SPF Västerbotten
Roland Johansson stod för underhållningen.

Årliga surströmmingsfesten

SPF Västerbotten
Publicerad 2022-09-05

Ett drygt 70-tal förväntansfulla SPF Seniorer Bjurholm infann sig på den årliga surströmmingsfesten som nu var bokad på Älgens Hus i Västernyliden. Ordförande Marita Frithiof hälsade välkommen och då särskilt inbjudne Roland Johansson, Gullsjö Vännäs som skulle underhålla.

Roland inledde med två låtar på dialekt, trevliga men något svårtolkade, innan gästerna bjöds att ta för sig av ”gående bord” med surströmming. Det bjöds på både orensad strömming och filéer så det vara bara att välja hur mycket arbete man ville lägga ner på fisken innan den kunde inmundigas med potatis, lök, gräddfil, tomater, dill och gräslök. Och naturligtvis tunnbröd då riktiga surströmmingsälskare helst gör klämmor. Några av gästerna valde alternativet älggryta.

Lagom till kaffet med kaka fortsatte Roland sin underhållning, nu på dialekt med mer igenkänningsfaktor. Började med Under en grå masonit och fortsatte med en visa som beskriver viss skillnad mellan karlars respektive kvinnors bestyr under älgjaktstider. Fortsatte med bland annat Hårdrocksballad och hur man får ordning på ett pärlband innan han kom in på en låt med udd; Välkommen till rönken.  För att nu nämna några av de framförda låtarna.

Marita tackade Roland för trevlig underhållning. Hon tackade också Daniel Johansson med personal på Älgens Hus för en väl planerad och genomförd surströmmingsmiddag. Hon informerade om aktuell datautbildning på biblioteket samt kommande månadsträff innan hon avslutade den trevliga tillställningen.

Text: Aina Nygren

SPF Västerbotten
Publicerad 2022-09-05

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas