Avslutning på Senior Qigong
Landet runt | SPF Skaraborg
Foto: Gull-Marie Jason

Avslutning på Senior Qigong

SPF Skaraborg
Publicerad 2023-04-04

SPF Seniorerna Skövde har haft avslutning på sin må bra-aktivitet Senior Qigong. Att ha kul tillsammans är en viktig ingrediens. Med ”senior qigong” menas att vi gör enkla långsamma övningar utan att behöva komma ihåg en viss ordningsföljd.

 Qigong är en mycket gammal helande motionsform som härstammar från Kina för flera tusen år sen och har sin grund i Traditionell Kinesisk Medicin, TKM. Det finns flera olika stilar av qigong och blev populärt i Sverige på 1990-talet. Några deltagare har varit med och tränat i samma lokal sedan 2007.

 Ledaren Myra Lehmann, som själv tränat i snart 30 år, varierar rörelserna så att deltagarna får nya utmaningar varje vecka. En favoritrörelsesekvens heter Lotusblomman och liknar blommans livscykel. Då brukar deltagarna tala om vilken färg blomman har som de föreställer.

SPF Seniorerna Skövdes samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan (SV) innebär att deltagare från hela landet kan vara med då Qigong erbjuds även på distans med Zoom. Detta började föreningen med under pandemin och ett antal deltagare som var med i lokalen innan pandemin har valt att fortsätta nu på distans, gruppen är större än den på Galathea. Alternativet är bra för medlemmar som bor lite längre ifrån eller reser mycket, då deltagare har haft glädjen att kunna vara med under såväl storstads- som utlandsbesök. Deltagare som anmält sig via SV har kommit bl.a. från Stockholm, Göteborg och Ystad.

SPF Skaraborg
Publicerad 2023-04-04

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2023 Senioren - När insidan räknas