Bälgarna underhöll på SPF Seniorerna Bjurholms månadsträff
Landet runt | SPF Västerbotten

Bälgarna underhöll på SPF Seniorerna Bjurholms månadsträff

SPF Västerbotten
Publicerad 2022-03-18

Drygt 90 medlemmar slöt upp vid senaste månadsträffen med SPF Seniorerna Bjurholm. Ordförande Marita Frithiof hälsade välkommen och presenterade dagens program. Inbjudna att underhålla var musikgruppen Bälgarna, för dagen bestående av tre dragspelare, Torbjörn Augustsson, Yngve Jonsson och Sune Sigfridsson.

Trion bjöd på musik ur olika genrer lämpligt för dragspel. Taubes Sjösalavals följdes av en polska och Poema tango. Fortsatte med dansmusik såsom Leende guldbruna ögon innan det var dags för finsk tango och hambo för att nämna något ur den blandade repertoaren.

Det började sprida sig goda dofter i lokalen. Några herrar hade gjort sig hemmastadda i köket, bryggt kaffe, vispat ihop våffelsmet och börjat grädda våfflor. Gästerna var kaffesugna och extra gott smakade det då med våfflor med grädde och sylt på.

Gunilla Persson informerade om aktuella resor. Nu närmast till Skellefteå Kulturhus Sara samt Äldregalan Ö-vik. Anmälningslistorna blev i det närmaste fulltecknade. Marita informerade om kommande kurser i släktforskning samt bokcirklar som föreningen arrangerar i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan och Lär känna din mobil/datakurser i samarbete med biblioteket.

Marita påminde 80-plusarna om att beställa tid för vaccination fjärde sprutan för de som ännu inte tagit den. Hon avslutade med att tacka medverkande och deltagare för en trevlig sammankomst.

Text: Aina Nygren

SPF Västerbotten
Publicerad 2022-03-18

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2023 Senioren - När insidan räknas