Bilrally i promenadtakt
Landet runt | SPF Älvsborg Norra

Bilrally i promenadtakt

SPF Älvsborg Norra
Publicerad 2024-06-06

Nej det blev inga sladdar eller vroom vroom när nio bilar med tjugofyra medlemmar gav sig av på bilrally i onsdags med SPF Seniorerna Åmåliterna. ”Tanken är istället att vi ska få en vacker tur i försommargrönskan i norra Dalsland, umgås, njuta av naturen men också att klara av diverse prov och frågor”, säger Eva Olsson som tillsammans med maken Karl-Erik ansvarade för rallyt. Och en bättre dag hade vi knappast kunnat välja – värme, sol och blå himmel mötte oss!

Ulla Jansson vid Tösse kyrka med Sven Wannerbratt

Första stationen var vid Tösse kyrka och dit hade vi åkt på småvägarna via Jakobsbyn, Sotebyn och söderut. Idel idyll! På varje  station möttes vi av två funktionärer i SPFs gröna västar så att de syntes väl. Här sattes körförmågan på prov när vi tävlade i att backa mot en pinne och närmast vann som inte körde ner pinnen.

Frågor vid Fröskog kyrka, fr v Mona Härd, Gun Andersson, Lars och Eva Skogsberg

Efter det och ett par frågor, fortsatte vi mot Fröskog kyrka, en kyrka byggd 1730 och klädd med rödmålat ekspån. Dagen till ära var kyrkan öppen och för en del av oss, var det första gången vi fick se insidan av denna intressanta kyrka. Både tak och väggar har välbevarade målningar och ett mycket gammalt krucifix från Limoges i Frankrike från 1100 – 1200 tal. När vi klarat av frågorna var det dags att ta fram kaffekorgen och i solen kunde vi här avnjuta vårt elvakaffe.

Johnny Erlingsson stegar vid Bräcke Ängar

Förbi Fengersfors på en slingrande landsväg med skog och ängar, kom vi till Bräcke ängar. Här skulle vi bland annat gissa längden på ett staket så det var bara att kliva längs staketet och gissa hur långt man gått. Steg kan vara väldigt olika! Ett litet besök upp i backarna hanns med så vi fick se på gullvivor och liljekonvaljen som höll på att slå ut.

Lennart Hansson puttar vid Forsbacka, Rolf Weibull klädd i SPF väst

Sista sträckan ledde fram till rallymålet – Forsbacka Golfkrog. Här fick vi prova på att putta med varierande framgång. Det märktes att många av oss inte var golfare – ingen slog hole-in-one men kul hade vi! Resan avslutades med en god lunch på terrassen och med prisutdelning.

Text och foto: Lisette Lindenström

SPF Älvsborg Norra
Publicerad 2024-06-06

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas