Dagsresa till Sigtuna 211125
Landet runt | SPF Södermanland

Dagsresa till Sigtuna 211125

SPF Södermanland
Publicerad 2021-11-29

SPF Seniorerna Kiladalen

Den 25 november åkte 33 morgonpigga pensionärer mot Sigtuna, med Bernhard Skuthälla, som chaufför från Kanal Buss. Vi tog oss mot Enköping och Café Systrar 2 för förmiddagskaffe.

Det smakade som vanligt gott och stärkta till kropp och själ for vi nu mot Sigtuna där våra guider Helena och Mikael mötte upp. En mycket bra uppdatering om vår första huvudstad från 970-talet med kung Erik Segerhäll som styrande. Mycket anekdoter om hur folk levde på den tiden.

Dags för lunch på hotell 32 rum & kök där det serverades en mycket god varmrätt. Mätta och belåtna hade vi fri tid att vandra och besöka de små affärerna som fanns på Stora Gatan julsmyckad och fin. En liten pittoresk stad värd ett besök.

Dags för eftermiddagskaffe hos ”Tant Brun” ur kopparkaffepannor serverades kaffe i små kaffekoppar av flickor i tidsenliga kläder. Härefter är det bara hemresan kvar.

Det är mörkt ute men i bussen fanns det mycket att dryfta om. Åter i Bergshammar är klockan nitton, nöjda med dagen tar vi farväl av varandra.

Text: Margareta Johansson

Foto: Ingrid Ericsson

På bilden är det  ”Tant Brun” som tar emot oss.

SPF Seniorerna Kiladalen

SPF Södermanland
Publicerad 2021-11-29

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas