Dansens virvlar ger glädje
Landet runt | SPF Stockholm

Dansens virvlar ger glädje

SPF Stockholm
Publicerad 2024-06-05

Folkhälsoveckan är ett utmärkt engagemang med intressanta härliga föredrag som förbundet anordnar.

Vår förening, SPF seniorerna Boo har valt en annorlunda dag, som vi kallat för Friskvårdsdagen.

Den 7 maj bjöd vi in våra deltagare att engagera sig i boulespel, dans och vandringar.

Det var dansen som lockade flest, ett 40 tal personer deltog. Full fart blev det efter att Lillian och Leffe presenterat vilka danser de skulle leda.

I dansens virvlar frigörs endorfiner, ett hormon som kallas för glädjehormon. Endorfiner kan bidra med en glad och nästan euforisk känsla, och minimerar dessutom känslan av smärta. Efter träningspasset får du en stark känsla av att vara nöjd och belåten, och det är då belöningssystemet som tagit över i din kropp. Fantastiskt, eller hur? Det kan nästan beskrivas som att hjärnan klappar dig på axeln och säger: ”Vilken fantastisk kropp du har, bra jobbat!”

Vandringarna presenterades på ett annorlunda sätt. Friska Nacka är nämligen arrangör av ett fantastiskt event tillsammans med Järla Orientering och Nacka Kommun, samt ett flertal samarbetspartners.

(Friska Nacka innebär 50 besöksstolpar som har placerats på spännande och intressanta platser runt om i Nacka inkl Stockholms del av Nacka-reservatet. Genom att leta upp besökspunkterna får vi frisk luft, hälsosam motion, nya kunskaper om vår hemkommun samt chans att vinna fina priser. Med hjälp av en karta kan vi orientera oss fram till de olika stolparna. De finns på stadshuset, samtliga bibliotek, och i de flesta av våra butiker. Stolparna är en dryg meter höga. Med hjälp av en QR kod som finns på varje stolpe, läser man av den och svarar på några frågor som sedan sänds in till www.friskanacka.se)

Text: Kicki Inser
Foto: Lasse Grahn

SPF Stockholm
Publicerad 2024-06-05

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas