Demokrati, inget kaffe och massor av falukorv
Landet runt | SPF Dalarna

Demokrati, inget kaffe och massor av falukorv

SPF Dalarna
Publicerad 2018-04-26

Det här blev ledord under april månads träff med SPF Leksand.

Vår medlem Kerstin Marits berättade.

– Jag har fortfarande kvar mitt politiska engagemang. Genom det är jag delaktig i kommunens utredning om hur arbetet med de demokratiska frågorna ska se ut i framtiden.

– Om man söker på nätet finns det massor av uppgifter om hur sådant arbete fungerar i kommunerna landet runt. Vi har lagt ut en enkät på kommunens hemsida och det vi hittills kan se är svaren av mycket skiftande art. Allt från att politiker är helt värdelösa till att informationen på hemsidan innehåller mycket matnyttigt.

Mycket jobb återstår innan redovisning kommer att ske i fullmäktige. Inbjuda kommer till dialogcaféer för att diskutera resultatet och samla in förslag på förbättringar.

Den som inte dricker kaffe men gillar falukorv är ännu en Leksandsbo, Mats Ingels. Mats fängslade oss med sin livfulla berättelse från 27 års arbete på Radio Dalarna fram till dagens engagemang i den digitala tidningen Siljan News.

– Vad jag bland annat ville göra var att spegla vardagen. Min upplevelse är att de mest speciella människorna är de vanliga människorna. Vad sägs om min upptäckt att även riksdagsmän hade makaroner och falukorv i matlådan?

Utöver berättelser om att vid mikrofonen möta en rad människor gav också Mats minnet från en anställningsintervju. Skulle han låta bli eller skulle han mot sin avsky dricka kaffe. Han valde det senare och fick jobbet.

Det vi som var med då inte behöver fundera mera på, är vem rösten bakom bland annat Sök och finn var. Att han dessutom gillar Falukorv är helt klart.

Text & bild: Bengt Borkeby

SPF Dalarna
Publicerad 2018-04-26
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas