Det blev inte Petite fleur – det blev ännu bättre!
Landet runt | SPF Dalarna

Det blev inte Petite fleur – det blev ännu bättre!

SPF Dalarna
Publicerad 2017-05-11

Det kom fyra gentlemän till SPF Seniorerna Faluns medlemsmöte den 10 maj. De hade alla varsin klarinett under armen. Gentlemännen var Stig Lindstedt, Stig Andersson, Olle Olofsson och Stefan Vestberg och kallar sig Clarinette à la carte.

Två tankar for genom huvudet. Den ena var en undran varför man har en sådan sättning, dvs med bara klarinetter. Den andra att nu får vi väl höra Petite fleur, det är ju en typisk ”klarinett-låt”.

Men någon Petite fleur blev det inte, däremot ett antal andra låtar som enligt Stig Lindstedt var såväl ”dragspelslåtar” och ”fiollåtar” av olika slag, Solglitter, Vildkatten (en hyllning till kvinnan!) och Gulashbaronen. Samt Sommarsång ur Frösöblomster och Vid Frösö kyrka av Wilhelm Pettersson-Berger.

Och den första tanken, den om sättningen, den besvarades i musiken. Det lät alldeles utomordentligt förträffligt med fyra klarinetter!

När föreningens ”gamla” medlemmar efter avtackning av gentlemännen lämnade lokalen för att dricka kaffe gav ordförande Herbert Carlén en genomgång av föreningens verksamhet för de särskilt inbjudna nya (eller ”unga”) medlemmarna. Han berättade att föreningen står på ”två ben”, dels att påverka samhället i för pensionärer gynnsam riktning och dels att ordna trivsamma aktiviteter som stimulerar medlemmarnas fysiska och mentala hälsa. Ett tips till de ”unga” var att det bästa sättet att ”komma in i” en förening, det är att engagera sig i någon av kommittéerna, en förening med cirka 2300 medlemmar behöver funktionärer som engagerar sig. Och då gärna helt nya medlemmar som har nya idéer.

Bo Bävertoft

SPF Dalarna
Publicerad 2017-05-11
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas