Distriktsmästerskap i golf
Landet runt | SPF Västerbotten
Från vänster: Eva Norsten och Eva S Carlsson.

Distriktsmästerskap i golf

SPF Västerbotten
Publicerad 2023-08-16

Fredagen 11/8 hölls distriktsmästerskapet i golf för medlemmarna i SPF Seniorerna Västerbotten. Trots sjukdom, fotbolls-VM och regn hade ett antal golfande seniorer från hela länet samlats för att tävla om titeln på Sörfors GK.

Det var första gången som vi på SPF Rönnen arrangerade distriktsmästerskapet i golf på Sörfors GK, säger Lars Sundström, ordförande för SPF Rönnen.

Under dagen deltog golfspelare från Vilhelmina, Gnistan Vännäs, Skärgården Holmsund-Obbola, Sävarådalen, Umeå Norra, Björken Umeå och Rönnen Umeå. Vinnaren fick en vandringspokal från distriktet samt en egen pokal att behålla.

Det finns även ett nationellt förbundsmästerskap som i år kommer att hållas i Gävle den 12-13 september.

Västerbottensdistriktet arrangerar tävlingen för de lokala föreningarna, dels för att det är trevligt att träffas och dels för att tävlingen är rolig. Huvudsyftet är att främja utbyte mellan föreningar i Västerbotten.

Från vänster: Gunnar Karlsson, Jan Edqvist och Bo Mattsson.

I herrklassen segrade Jan Edqvist från SPF Björken, följt av Bo Mattsson från SPF Gnistan på andra plats och Gunnar Karlsson från SPF Björken på tredje plats.

I damklassen segrade Eva S Carlsson från SPF Skärgården, följt av Eva Norsten från SPF Rönnen på andra plats och Gloria Toepfer från SPF Sävarådalen på tredje plats.

Lars Sundström, ordförande för SPF Rönnen Umeå, berättar att föreningen försöker hålla medlemmarna engagerade med månadsträffar som har varierande innehåll. På sommaren spelar vi boule i Varvsparken, och till hösten flyttar vi in i Boulehallen på regementet.

Ett stort tack till sponsorerna Team Sportia, Ica Kvantum och OKQ8 Kronoparken.

SPF Västerbotten
Publicerad 2023-08-16

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas