En buss blev två så att alla skulle få åka med
Landet runt | SPF Västerbotten

En buss blev två så att alla skulle få åka med

SPF Västerbotten
Publicerad 2023-03-07

SPF Seniorerna Bjurholm inbjöd medlemmarna till teaterresa till Örnsköldsvik. Antalet anmälda blev så många att det var bara för reseledaren Gunilla Persson att sätta in ytterligare en buss. Så bar det iväg i lördags till Gnistan och farsen Pengarna eller livet, eller Funny money, som den heter i den engelska originalversionen.

Den fullsatta salongen fick sig till dels en rolig och fartfylld fars med paus för fika. Händelserna tilldrar sig någon gång i slutet av 1990-talet en höstkväll hos paret Jan och Elisabeth. De har bjudit goda vänner på middag och det skulle bli en lugn kväll i goda vänners lag. Nu var det emellertid så att Jan fick med sig fel dokumentportfölj när han lämnade bussen; den visade sig innehålla dryga sju miljoner kronor som självklart var kriminella pengar. Jan blev med ens ressugen och försökte övertala sin hustru att omedelbart följa honom till Barcelona.

I hisnande fart men ändock en lång föreställning fortsätter handlingen eller ska vi säga kaoset med en taxichaufför, två poliser och en torped som blandas in i händelseförloppet. Alla tänkbara förvecklingar och allt fler lögner och smått skurkaktiga beteenden av de inblandade finns med i handlingen som dock slutar i stor enighet, om än med något överraskande resultat. Gunilla tackades med diplom av arrangörerna då hon stod bakom 100 av de sålda biljetterna.

Gunilla hade beställt middag på Statt innan hemresan. Att få sätta sig ner i fina salonger och avnjuta fläskinnerfilé, potatis, grönkål och sås blev en upplevelse i sig innan resan gick hemåt igen. Ett tack framfördes till Gunilla som arrangerat resan samt till de båda bussarnas eminenta chaufförer Mikael Arnqvist och Stefan Eriksson.

Text Aina Nygren

SPF Västerbotten
Publicerad 2023-03-07

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas