Festligt värre när SPF Seniorerna Näset Önnered firade 25 år
Landet runt | SPF Göteborg

Festligt värre när SPF Seniorerna Näset Önnered firade 25 år

SPF Göteborg
Publicerad 2017-10-26

Pensionärsföreningen SPF Seniorerna Näset Önnered i Västra Frölunda, firar i år sitt 25-års jubiléum. Festen hölls på Restaurang Jungman Jansson den 19 oktober 2017 och var mycket välbesökt. 120 glada pensionärer (och en 8-åring som går på tillväxt) hade samlats för att fira vår födelsedag. Detta var ca 25% av hela föreningen!

Gästerna bjöds välkomna med ett glas ”bubbel” och därefter hälsade föreningens ”toast-master” Leif Solving de närvarande varmt välkomna. Därpå höll föreningens ordförande, Gunilla Swanteson Larsson, ett kort anförande om de ca 10 år hon hade varit med i SPF samt tackade alla i styrelse, kommittérade och s.k. ”kökspersonal” m.fl. för ett idogt arbete under årens lopp. Sedan fick krögaren, Stefan Jansson, möjlighet att presentera dagens meny: 4 olika små delikatesser med anknytning till havet. Som huvudrätt serverades en underbar panerad torsk med vitvinssås och som dessert fick vi ”kaffebuffé” med olika kaloririka godsaker. Duon ”Refräng och Company” underhöll med ”goa” gamla låtar och vi pensionärer prövade balansen och takten på dansgolvet. Stämningen var i topp och maten fantastisk.

SPF Seniorerna i Näset Önnered startades alltså för 25 år sedan – 1992. Medlemsmötena har varit i Åkeredskyrkan och vi har i snitt haft 80 – 100 medlemmar på våra månadsmöten. Detta beroende på innehållet i mötet. Sång och musik drar alltid fler än föredrag. Medlemsantalet har under senare år varit ganska konstant. Mellan 460-480 medlemmar och ca 13-15 vänmedlemmar = ca 500 personer.

Föreningen är mycket aktiv och medlemmarna deltar i en mängd olika aktiviteter. Vi har gymnastik 2 ggr i veckan, mattcurling (väldigt populärt) en gång per vecka. Långa promenader och korta promenader, studiebesök och teater/operabesök, yogakurs och klassisk musik cirkel samt matlagningscirkel (helt nya) och så våra resor förstås. Vi har ca 4 korta resor, 1-dagars, per år och dessutom en längre bussresa (4-5 dagar) samt en flygresa per år. I år gick vår bussresa till Hildesheim/Harz och flygresan gick till södra Italien,till Apulien. Nästa år åker vi till norra Italien – kultur, mat och vin med flyg och till Spreewald söder om Berlin samt Dresden med buss. Se hemsida: www.spf907.se. Andra år har vi varit i alpvärlden i Österrike, i Wien, i Tyskland och i Holland…. Alltid med ca 40-50 glada resenärer.

Vi i föreningens styrelse hoppas på många goda, framgångsrika år för SPF Seniorerna Näset Önnered. Vi hälsar både ”gamla” och nya medlemmar välkomna. Finns det hjärterum så finns det ”stjärterum”. Ta kontakt med någon i styrelsen – alt. mig (ordförande). Se hemsidan ovan.

Gunilla Swanteson Larsson,
ordförande & reseansvarig.

SPF Göteborg
Publicerad 2017-10-26
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas