Förbundsmästerskap med många förebilder
Landet runt | SPF Halland

Förbundsmästerskap med många förebilder

SPF Halland
Publicerad 2023-05-31

Vi SPF Seniorerna Snöstorp har nu genomfört ett Förbundsmästerskap i bordtennis.

Det var tyvärr inte så många deltagare, drygt 30 st, men för flera av oss var det en stor upplevelse.

Ingvar Jonsson från Kyrkhult, 85+, hade svårt att gå, men brann för att spela. Han vann sin klass och tog silver i dubbel H 80-85. Enligt uppgift så blev han europamästare som senior för ett antal år sedan.

Göran Ekström, 80, från Näset-Önnered, har förlorat synen på ena ögat men fortsätter att spela på ett imponerande sätt. Avståndsbedömning är svårt med bara ett öga, så vissa typer av bollar är svårare att ta. Efter Halmstad skulle han ner till Tyskland och spela och sedan efter midsommar är det tävling i Sandefjord i Norge. Göran kom trea i herrsingeln.

Tvåa i H 80 blev Torsten Lager från Bodekull Karlshamn. Göran från Göteborg och Torsten från Blekinge brukar alltid spela dubbel ihop på större tävlingar och har gjort det sedan flera år. De träffas aldrig annat än på tävlingar. Ett bra samarbete som resulterade i guld i dubbel H 80-85.

En av damerna Lena Linde, 75, spelade i flera klasser. Hon vann damklassen. Hon var svår att spela mot för hon hade ett avancerat racket med nabbar. Det får liksom bollarna att vobbla. På hemmaplan spelar hon alltid mot herrar. Här spelade hon i en herrdubbel. Hon spelade även i mixed dubbel tillsammans med Åke Karlsson, men de förlorade mot Majvor Svensson från Falkenberg och Kjell Jonsson från Snöstorp.

Här hade det varit roligt med en ljudfil när Majvor uttryckte hur ”Roligt det är att spela bordtennis”. Vilken energi och glädje! Kjell Jonsson som har öppnat upp för bordtennis i Snöstorp är fantastisk som ledare. Han peppar oss och anpassar sitt spel till vår nivå, vilket får alla att känna sig bra men också att utvecklas.

Lena fick inte så mycket motstånd här i Halmstad, men hon fick många skratt. Stämningen bland damerna var mycket hög, och skratt smittar.

Det finns fler personer att lyfta fram. Nisse Fredriksson har deltagit i alla förbundsmästerskap sedan starten. Jörgen Olsson från Falköping har spelat mot de flesta storheter inom bordtennis.

Vi som inte deltog utan var publik, fick se underhållande spel och ibland riktigt jämna rysarmatcher.  Det var allvar men också en stor glädje och värme.

De här spelarna och bordtennisen förtjänar att lyftas fram som de fina förebilder de är!

Hälsningar Ewa Palm, ordförande

SPF Halland
Publicerad 2023-05-31

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas