Landet runt | SPF Dalarna

Första skogsvandringen – ser fram emot nästa!

SPF Dalarna
Publicerad 2018-06-04

Frostbrunnsdalen i Borlänge beskrivs i SPF Seniorerna Faluns MedlemsNytt som en lätt vandring, och dessutom är det vårens kortaste vandring. Tidigare har jag inte kunnat (eller vågat) delta men den här gången ville jag testa om skogsvandring är något för mig. Och det är det, definitivt!

Vår vandringsledare Bengt hade planerat vandringen med tanke på den starka solen och höga temperaturen. Vi startade vid Wallingården och promenerade längs kyrkogården där vi stannade framför Jussi Björlings grav.Just den här vandringen var speciell eftersom vi hade turen att ha med oss Erik Dahlstedt som på fritiden varit guide i Stora Tuna kyrka och som dessutom skrivit om kyrkan.Vi fortsatte förbi Kyrkskolan, gick sedan ner i Frostbrunnsdalen på den markerade leden och kom så småningom fram till rastplatsen där medhavd matsäck intogs. En och annan mygga fick vi slå bort när vi befann oss i skuggan och lyssnade på Erik Dahlstedts berättelser.

Domarringen var nästa sevärdhet, och därefter promenad över hängbron innan vi kom upp ur dalen och fram till våra bilar.

De i gruppen som hade möjlighet att stanna kvar en stund fick en guidning av Erik inne i kyrkan då han berättade om kyrkans fascinerande historia, från 1200-talet fram till den stora restaureringen i början av 1900-talet.

En vandring med både vacker natur och intressant kulturhistoria – det gav verkligen mersmak!

Klicka här för fler bilder.

Höstens första skogsvandring blir den 30 augusti, läs här.

Text och foto: Maria Bjerneby Häll

SPF Dalarna
Publicerad 2018-06-04
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas