Landet runt | SPF Dalarna

Från Irland till rock när Seniorerna i Husby fyllde 20 år

SPF Dalarna
Publicerad 2016-08-22

Det var 1996 som ett litet gäng pensionärer startade upp den lokala SPF-föreningen i Dala-Husby. Den lilla gruppen på 35 medlemmar växte snabbt och är idag 243.
En mycket stor del av dessa hade hörsammat styrelsens inbjudan till 20 årig Jubileumfest torsdagen den 18 augusti i Smedjan i Stjärnsund.
Festen inleddes med att ordförande Arne Hag hälsade alla välkomna. Särskilt välkomna hälsade han Britta Arvidsson och Marienne Ros, som var del i den första styrelsen. De uppvaktades med en blomma som tack för deras medverkan till föreningens tillkomst.
Distriktsordförande Lennart Nilsson berömde i sitt tal det mycket positiva arbete som föreningen gjort under årens lopp och uppvaktade med både blomma och ett diplom som uppskattning från distriktsstyrelsen.
Medlemmarna lät sig därefter njuta av en mycket god meny på kallskuret. Som sig bör avslutades maten med jubileumstårta, dagen till ära prydd med svenska flaggan.
Från västkusten hade tre duktiga musikanter tagit sig för att underhålla och det gjorde de med låtar allt ifrån irländsk folkmusik, via Evert Taube till riktigt svängig rock.
Det här var andra året föreningen höll en sommarfest och med tanke på de förnöjda ansiktena hos festkommittén kan nog seniorerna i Husby räkna med en fortsättning också nästa år.

SPF Dalarna
Publicerad 2016-08-22
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas