”Fyra nyanser av grått”
Landet runt | SPF Västerbotten
Håkan Olsson på bas, Alf Granqvist nyckelharpa, Karl-Johan Gidlund fiol och Kent-Åke Hörnlund gitarr. Foto: Rolf Eckeskog

”Fyra nyanser av grått”

SPF Västerbotten
Publicerad 2018-09-17

SPF Seniorerna Bjurholm hade inbjudit kvartetten ”Fyra nyanser av grått” till månadsträffen häromdagen. Och följdriktigt så blev just den dagen gråmulen och regnig. Det hindrade dock inte ett 70-tal medlemmar att infinna sig i kyrkstugan där ordförande Barbro Strandberg hälsade välkommen och presenterade dagens program. Kvartetten består av Håkan Olsson på basen, Karl-Johan Gidlund fiol, Kent-Åke Hörnlund gitarr samt kapellmästare Alf ”Affe” Granqvist som utifrån val av låtar växlade mellan durspel och nyckelharpa. De kepsprydda herrarna bjöd på fin folkmusik från Norge, Finland och Sverige.

Efter fikapaus med lottförsäljning informerade Eva Svensson från Bjurholms gymnastikförening om vikten av att träna. Deltagarna fick prova på och anmäla sig till seniorgympa som Eva startar under hösten. Gunilla Persson informerade om inbjudan från SPF Seniorerna Vännäs att bli med på deras resa till Idun och lyssna på Svante Thuresson och Backens manskör.

Ordförande avslutade med att påminna om kommande månadsträff och tackade köket för gott fika samt alla medverkande som bidragit till en trevlig träff.

Aina Nygren

 

 

SPF Västerbotten
Publicerad 2018-09-17

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas