Gammaldags kafferep
Landet runt | SPF Kalmar

Gammaldags kafferep

SPF Kalmar
Publicerad 2022-10-24

För fjärde gången arrangerade SPF Seniorerna Rockneby ett kafferep tillsammans med Förvaltningsföreningen i Rocknebys Allaktivitetshus. 

Det var öppet hus en lördagseftermiddag i oktober. Ett 70-tal vuxna och barn kom för att njuta av buffén med sju sorters kakor, vetebröd och tårta. Flera medlemmar hade hjälpts åt med att baka.

Borden var dekorerade med broderade dukar och finporslin. Där låg också ett häfte att läsa om kafferepets tillkomst och om kaffetåren, påtåren, tretåren och trugtåren.

Om man inte orkade alla kakor, fick man dem i en påse att ta med sig. Jag tror nog att du som läser det här, liksom jag kommer ihåg när vi var små, att mamma sparade de godaste kakorna och tog med sig hem till oss barn.

En kvartett bestående av fiol, banjo, dragspel och sång underhöll med kända melodier som ”Kaffe utan grädde” och ”Kaffe, kaffetåren den är bra” till allas vår förtjusning!

Besökarna kunde köpa lotter i ett litet lotteri med många fina vinster som stickade sockor, virkade kuddar och grytlappar bland annat.

Det fanns även en utställning med temat ”Förklädets Historia”, gamla bruksföremål, recept- och barnböcker från 50-talet. Barnen kunde roa sig med frågor, som handlade om sagoberättelser.

Detta är ett uppskattat evenemang av ung som gammal och det är säkert inte sista gången vi ordnar med ett Gammaldags Kafferep.

SPF Kalmar
Publicerad 2022-10-24

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2023 Senioren - När insidan räknas